Kateissa.fi
Löytötavarapalvelusi verkossa.

Autamme sinua löytämään
kadonneet esineesi.

Jätä ilmoitus veloituksetta

Mitä tehdä kun avaimet katoaa?

Jos avain unohtui kotiin

Jos asut kerrostalossa, oven avauksesta vastaavan tahon yhteystiedot ovat yleensä nähtävillä rappukäytävässä tai ulko-ovessa. Oven avaaminen yöllä tai viikonloppuna on yleensä kalliimpaa kuin normaalilla työajalla.

Jos avain katoaa

Etsi perusteellisesti

Tarkasta tavalliset paikat, kuten avainten säilytyslaatikot, taskut, laukku, ja kodin eri huoneet. Muista katsoa myös epätavalliset paikat, kuten hyllyjen väliin tai sohvan tyynyjen alle. Kysy myös perheenjäseniltä tai kämppiksiltä, ovatko he nähneet avaimia.

Tiedustele

Jos avaimet ei löydy, mieti, missä muissa paikoissa ne voisivat olla. Jos olet käynyt kaupoissa, ravintoloissa tai muissa julkisissa paikoissa, soita ja kysy, ovatko he löytäneet avaimia.

Tutki auto

Jos sinulla on auto, tarkista myös auton sisätilat huolellisesti. Avaimet voivat jäädä huomaamatta esimerkiksi istuimen tai mattojen alle.

Vaihda lukot

Jos et löydä kadonneita avaimia ja olet huolissasi turvallisuudestasi, harkitse lukkojen vaihtamista, erityisesti, jos avaimissa oli osoite- tai henkilötietoja. Älyavaimen voi kuolettaa ilman tarvetta sarjoittaa uudelleen asunnon tai koko kiinteistön lukkoja.

Ennaltaehkäisy

Älä merkitse kotiavainta tunnistetiedoilla

Avainta ei tule merkitä millään tunnistetiedolla, kuten nimellä, osoitteella, puhelinnumerolla tai millään muulla tiedolla, joka voisi yhdistää sen omistajan asuinpaikkaan. Turvallisuussyistä avaimen henkilöllisyys tulisi säilyttää täysin erillään, jotta estetään mahdolliset riskit tai väärinkäytökset.

Määritä tietty paikka avaimille

Osoita erityinen paikka avaimillesi kotona tai työpaikalla. Käytä avainten säilytykseen avainkoukkua, avainlaatikkoa tai seinänaulakkoa.

Käytä avaintenperää tai -nauhaa

Kiinnitä avaimiin erottuva avaintenperä tai -nauha. Näin ne erottuvat paremmin ja ovat helpommin löydettävissä.

Säilytä vara-avain turvallisesti

Pitää vara-avainta turvallisessa paikassa, joka on erillään päivittäin käytettävistä avaimista. Näin sinulla on varakeino päästä sisään.

Tarkista avaimet aina ennen lähtöä

Ennen kuin poistut kotoa tai paikasta, jossa avaimia käytit, varmista, että ne ovat mukanasi.

Ilmainen
0 €
 • 1 ilmoitus / päivä
 • 1 kuva / ilmoitus
Hopea
4,90 €
 • Voit muokata
  jokaista ilmoitustasi 3 kertaa
 • Voit nostaa 1 ilmoituksen
  listan kärkeen viikoksi

  (nostetaan automaattisesti joka päivä)
 • 1 ilmoitus / päivä
 • 1 kuva / ilmoitus
 • Kertamaksulla elinikäinen käyttöoikeus

Tietoja ja ohjeita

Verkkosivustomme mahdollistaa kadonneiden ja löydettyjen tavaroiden ilmoittamisen ja etsimisen. Tavoitteenamme on palauttaa kateissa olevat esineet niiden omistajille.

Otamme yksityisyyden ja tietoturvallisuuden vakavasti. Henkilökohtaisia tietojasi ei näytetä julkisesti eikä jaeta kolmansille osapuolille. Voit lisätä julkisia tietoja ilmoituksen kuvauskenttään oman harkintasi mukaan (kuten puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi yhteydenoton helpottamiseksi).

Jos ilmoituksen kuvauskentästä ei löydy yhteystietoja, voit lähettää viestin ilmoittajalle ilmoitussivulta löytyvällä viestikentällä (vaatii kirjautumisen).

Kirjaudu palveluun ja klikkaa ilmoitussivulta löytyvää "Merkitse palautuneeksi" linkkiä.

Verkkosivustomme ahdollistaa kadonneiden ja löydettyjen tavaroiden ilmoittamisen ja etsimisen. Tavoitteenamme on yhdistää kadonneet ja löytyneet tavarat niiden omistajiin.

Päivitä suunnitelmasi niin voit muokata ilmoituksiasi. Rajoitamme ilmoitusten muokkausoikeuksia vähentääksemme väärinkäytöksiä ja hallinnollista taakkaa.

Voit jättää kerran päivässä yhden ilmoituksen veloituksetta. Tilaa premium palvelumme niin saat oman sivun ilmoituksillesi ja voit jättää rajattomasti ilmoituksia.

Löydät omat ilmoituksesi täältä (kun olet kirjautunut palveluun).

Maksunne käsittelee luotettava, maailmanlaajuisesti suosittu yhteistyökumppanimme Stripe. Korttitietojanne ei talleteta sivustollemme.

Voit ottaa meihin yhteyttä täältä.

Jätä ilmoitus veloituksetta